Rook- en brandschermen

Automatische rookschermen

 

Om de vereiste virtuele zoneringen te realiseren kan er geopteerd worden om automatische rook- en/of brandschermen te voorzien in het concept.

Deze dienen getest te zijn conform EN 12-101-1 en zijn gekeurd in categorie D 60 ASB 1 of 3. De automatische schermen worden bij brand automatisch neergelaten waardoor rookzones ontstaan. Bij brand kan veel rook ontstaan deze giftige gassen trekken naar boven en verplaatsen zich in een horizontale richting aan het plafond.

 

automatischrookscherm1 automatischrookscherm2 automatischrookscherm3

 

De rook kan dan via de rookluiken en/of mechanische ventilatoren weggevoerd worden. Door meerdere rookschermen te koppelen zijn er onbeperkte lengtes mogelijk. De rookschermen worden standaard geleverd in een galva omkasting. Op verzoek kunnen ze in alle gewenste RAL-kleuren gemoffeld worden.

De schermen worden geheel geassembleerd en voor levering getest.

Speciale montage-eisen zijn mogelijk volgens de specifieke wensen van de klant.

 

Automatische vertikale en horizontale brandschermen

 

Om de vereiste virtuele compartimenteringen te realiseren kan er geopteerd worden om automatische brandschermen te voorzien in het concept.

De automatische brandschermen worden bij brand automatisch neergelaten waardoor er brandzones ontstaan.

 

brandscherm1 brandscherm2 brandscherm3

 

De brandschermen worden standaard geleverd in een galva omkasting. Op verzoek kunnen ze in alle gewenste RAL-kleuren gemoffeld worden.De schermen worden geheel geassembleerd en voor levering getest.

Speciale montage-eisen zijn mogelijk volgens de specifieke wensen van de klant.

 

Vaste rookschermen

 

Om de vereiste virtuele zoneringen te realiseren kan er geopteerd worden om automatische rook- en/of brandschermen te voorzien in het concept. Deze dienen getest te zijn conform EN 12-101-1 en zijn gekeurd in categorie D 60 ASB 1 of 3.

 

vaste_schermen1 vaste_schermen2 vaste_schermen3

 

De vaste rookschermen zorgen voor een opdeling rookzones ontstaan. Bij brand kan veel rook ontstaan deze giftige gassen trekken naar boven en verplaatsen zich in een horizontale richting aan het plafond. De rook kan dan via de rookluiken en/of mechanische ventilatoren weggevoerd worden. Door meerdere rookschermen te koppelen zijn er onbeperkte lengtes mogelijk. Op verzoek kunnen ze in diverse kleuren uitgevoerd worden.

Speciale montage-eisen zijn mogelijk volgens de specifieke wensen van de klant.

 

Glazen rookschermen

 

Rookschermen in glas worden meer en meer toegepast. Niet enkel zorgen zij voor de benodigde verdelingen van de rookzones doch laten zij de ontwerper van de parking een visueel open karakter behouden.

 

rookschermglas1 rookschermglas2 rookschermglas3

 

Waardoor een veiligheidsgevoel, sociale controle en lichtinval behouden blijft.

Speciale montage-eisen zijn mogelijk volgens de specifieke wensen van de klant.