X

PARKING & TUNNELS | evacuation systems

 •  

  De ontruimingsinstallatie wordt automatisch in gang gezet op het ogenblik dat er een  te hoog CO- niveau bereikt wordt of brand gedetecteerd wordt in de parkeergarage.

  Ook bij een geconfirmeerde branddetectie (twee detectoren welke in alarmstand staan) dient de ontruimingsinstallatie te werken.

  Ze bestaat uit tekstborden, flitslampen en sirenes. De signalisatietekens zijn zo op te stellen dat er steeds een zichtafstand van 30 m bereikt wordt.

  Tekstborden

  De tekstborden zijn speciaal ontwikkeld voor parkeergarages.

  Deze centraal gevoede signalisatie armatuur is voorzien van een zwarte tekstplaat waarbij de rode tekst pas zichtbaar wordt als deze wordt ingeschakeld. Met 8 cm hoge letters…….

  Sirene-flitslichten

  De sirene-flitslichten dienen naast de tekstborden (zie hierboven) geplaatst te worden om  een snelle en verzekerde ontruiming te starten bij CO- en of brandalarm.

  Het signaal voor deze wordt rechtstreeks van het hoofdbord gehaald na tussenkomst van de brandmeldcentrale. De sirenes ontwikkelen een geluidssterkte op 1 meter van 101 dB(A).

  De flitslichten zijn uitgerust met een rode ingebouwde led om een duidelijk optisch signaal te krijgen en worden gebruikt als aanvulling voor de akoestische alarmmiddelen, indien het achtergrondlawaai in de parking te hoog is.

 

buildings parkings tunnels

smoke & heat exhaust systems

daylight solutions

service & maintenance

industrial ventilation

PARKING GUIDANCE

active & passive fire protection

fire & gas detection

S.air n.v.

Headquarters

Nijverheidslaan 4

B-9308 Gijzegem

T. +32 53 216 317

info@sair.be

www.sair.be

S.air s.a.

Office Wallonie

T. +32 83 460 460

info@sair.be

www.sair.be

S.air s.a.r.l.

Office G-D Luxembourg

T. +35 2 208 82 203

info@sair.lu

www.sair.lu